• schoolgidsen basisschool de Kwakel
  • schoolgids basisschool de Kwakel 2012-2013 C
  • schoolgids basisschool de Kwakel 2012-2013 B
  • schoolgids basisschool de Kwakel 2012-2013 A
  • schoolgids basisschool de Kwakel 2013-2014 C
  • schoolgids basisschool de Kwakel 2013-2014 C
  • schoolgids basisschool de Kwakel 2013-2014 C

Voor basisschool de Kwakel in Berkel en Rodenrijs maak ik sinds 2011 de schoolgids. Mijn dochter zat er net een jaartje op school en de toenmalige schoolgids was allesbehalve uitnodigend om te lezen. Het was een word-document boordevol tekst met veel opsommingen, gekopieerd en geniet. Niet bepaald een visitekaartje voor de school. Samen met iemand anders uit de ouderraad - waar ik inmiddels lid van was - nam ik het herschrijven van de teksten voor m'n rekening en deed ik een voorstel voor een andere lay-out. Dat viel in goede aarde en nog hetzelfde jaar rolde de eerste brochure van de drukpers. Sindsdien maak ik hem elk jaar. In de gidsen gebruik ik veel eigen foto's die ik maak tijdens uiteenlopende schoolactiviteiten. Elk jaar ziet hij er weer net even een klein beetje anders uit en probeer ik ook inhoudelijk verbeteringen aan te brengen.